Terug naar het nieuws overzicht

WGA: Laat u verrassen!


Over enkele maanden gaat u op een andere manier betalen voor arbeidsongeschikte werknemers. Vanaf 2017 worden de rekeningen die u krijgt voor uitkeringen van vaste- en flexibele werknemers die arbeidsongeschikt zijn, namelijk samengevoegd. Dat kan een vervelende boodschap lijken, maar laat u aangenaam verrassen. Het biedt namelijk kansen op besparing van uw loonkosten!

Hoe werkt het?

Werknemers die na twee jaar ziekte nog arbeidsongeschikt zijn belanden meestal in de WGA, een Wet waar u de rekening voor betaalt. Een WGA-uitkering wordt voor een maximale periode van 10 jaar in rekening gebracht. Het is dus zaak om deze uitkeringen zoveel als mogelijk te voorkomen en in ieder geval te beperken. U mag zelf kiezen wie u daarbij ondersteunt en hoe u de kosten verzekert: bij het UWV of een door u gekozen verzekeraar. Nu de financiering van de WGA binnenkort drastisch wijzigt, is het zinvol om dit jaar een weloverwogen keuze te maken over uw WGA-verzekering. Laat u daarom goed informeren over dit onderwerp.

Uw keuze maakt verschil

Het maakt een groot verschil of u klant bent bij het UWV of een verzekeraar en het is afhankelijk van de situatie in uw onderneming waar u het beste af bent. De verschillen in premie zijn groot en bovendien maakt u een keuze vaak voor meerdere jaren. Ook de ondersteuning bij kostbare re-integratietrajecten verschillen tussen UWV en verzekeringsmaatschappijen onderling. Hoeveel u straks betaalt ligt aan de keuzes die u nu maakt.

Laat u helpen!

Er zijn diverse onafhankelijke adviseurs in Nederland die gespecialiseerd zijn in het ondersteunen van bedrijven bij hun WGA-verzekering. Omdat zij weten hoe de premie bij UWV zich ontwikkelt en uitstekend op de hoogte zijn van het aanbod van verzekeraars, kunnen zij u met het WGA-vraagstuk als geen ander bijstaan. Zij laten u de financiële gevolgen zien van de wijzigingen per 2017, de kansen op besparing van uw loonkosten en het krijgen van meer grip op de re-integratie en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.